Postat la 19.12.2019, 16:42 Comunicate de presă

Felix Crudu Tesloveanu, noul Director General al Rompetrol Rafinare

Consiliul de Administraţie al Rompetrol Rafinare a decis numirea de la 1 ianuarie a domnului Felix Crudu Tesloveanu în pozitia de Director General al companiei - operatorul rafinăriilor Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, dar şi a diviziei de petrochimie.


Felix Crudu Tesloveanu îl va înlocui pe domnul Yedil Utekov, Director General al Rompetrol Rafinare în perioada iunie 2014 – decembrie 2019.

În baza experienţei şi expertizei acumulate, Yedil Utekov va rămâne membru al Consiliului de Administraţie şi va prelua funcţia de Director al Diviziei Producţie şi Servicii Industriale în cadrul KMG International. Din noua poziţie, Yedil Utekov va superviza strategiile de dezvoltare şi implementare a soluţiilor de ultimă generaţie la nivelul unităţilor de producţie ale Grupului.

Începând din 2020, misiunea lui Felix Crudu Tesloveanu este să continue trendul operaţional ascendent pe care se află Rompetrol Rafinare. În acest sens, în prima parte a anului este programată şi revizia generală a rafinăriei Petromidia, care va beneficia de investiţii considerabile în ceea ce priveşte modernizarea, optimizarea şi mentenanţa instalaţiilor principale. Este vorba despre un proiect amplu, realizat o dată la 5 ani, menit să sporească capabilitatea operaţională a celei mai mari rafinării din România.

Felix Crudu Tesloveanu şi-a început in 1988 cariera în segmentul operaţional, unde a activat timp de 10 ani la rafinăria Petromidia. Apoi a ocupat, pe rând, funcţiile de Manager de Staţie în Constanta, Coordonator Zonal, Coordonator Regional de Vânzări, Manager Regional de Vânzări, Director de Vânzări, Director de Operaţiuni şi Director General al Rompetrol Downstream – divizia de retail a Grupului in Romania.

În 2016 a preluat conducerea subsidiarei Grupului din Republica Moldova, unde a reuşit implementarea cu succes a programului de rebranding a staţiilor Rompetrol, dar şi continuarea programului de extindere a reţelei. Aceste principale măsuri au asigurat o consolidare a activităţilor de distribuţie pe plan local a carburanţilor produşi de rafinăria Petromidia Năvodari.

Ulterior, a fost numit Manager General al Rominserv Valves IAIFO, ultima funcţie deţinută fiind cea de Director Cabinet Operaţional în cadrul Diviziei Producţie şi Servicii Industriale a Grupului.

În perioada 2014 – 2019, activitatea unităţilor de producţie s-a înscris pe un trend ascendent, atât din punct de vedere operaţional, cât şi a rezultatelor financiare obţinute. Astfel, s-au iniţiat şi implementat o serie de programe investiţionale pentru alinierea la tendinţele internaţionale în domeniu - implementarea şi adoptarea soluţiilor digitale, a inteligenţei artificiale pentru creşterea profitabilităţii, a controlului mai riguros al produselor obţinute, dar şi a stabilităţii în operare a instalaţiilor şi a fluxurilor tehnologice.

În 2018, compania a reuşit sa atingă, la rafinăria Petromidia, 11 recorduri istorice, printre care s-au numărat şi materiile prime procesate (5,92 milioane de tone), produsele petroliere obţinute (5,78 milioane tone), producţia de benzine (1,36 milioane tone) şi motorine (2,75 milioane tone), combustibil de aviaţie (317 mii tone) sau gradul de utilizare a capacităţii de rafinare (91,98%).

Rompetrol Rafinare este unul dintre principalii contribuabili la bugetul de stat al Romaniei, plătind peste 453 milioane USD în trimestru III 2019 şi peste 1,18 miliarde USD în primele 9 luni ale anului 2019.

În prezent, rafinăria Petromidia Năvodari este cea mai mare unitate de profil din România şi una dintre cele mai moderne şi complexe din regiunea Mării Negre, în timp ce Vega Ploieşti este cea mai longevivă rafinărie şi unic producător de bitum şi hexan din ţară. Prin divizia de petrochimie, Rompetrol Rafinare este unicul producator intern de polimeri.

Principalii acţionari ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% - direct şi indirect) şi Statul Român, prin Ministerul Energiei (44,7%).

 

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice

KMG International