Postat la 06.09.2018, 09:15 Comunicate de presă

365 de zile fără incidente – drumul spre siguranţă 100%

De-a lungul anilor, respectarea standardelor de siguranţă şi securitate în muncă a fost considerată doar o cerinţă legislativă care stabilea cadrul general pentru gestionarea situaţiilor de securitate. Elementele cheie erau disciplina şi controlul. În acelaşi timp, absenţa incidentelor la locul de muncă a fost considerată un obiectiv de neatins sau, în cel mai bun caz, un vis, spre care ar trebui să tindem.

De-a lungul timpului, cultura mediului de lucru a început să se schimbe pe măsură ce am început să înţelegem tot mai bine complexitatea proceselor de producţie, importanţa şi nevoia de creştere a responsabilităţii personale în aspectele ce ţin de siguranţa în muncă. Am devenit martori ai dezvoltării acestei direcţii ca rezultat al interacţiunii mai eficiente în cadrul echipelor, am început să ne percepem ca lideri în domeniul sănătăţii şi securităţii la locul de muncă. Asigurarea condiţiilor de siguranţă la locul de muncă a evoluat de la îndeplinirea cerinţelor legislative, la datoria noastră morală faţă de angajaţi, reprezentanţi ai organizaţiilor subcontractoare şi societate. În plus, ne-am dat seama că implementarea celor mai bune practici pentru a asigura sănătatea şi siguranţa este un plus pentru toţi cei implicaţi, întrucât nerespectarea reglementărilor în domeniul siguranţei poate duce la pierderi uriaşe atât umane, cât şi materiale, de reputaţie.

O zi perfectă din punct de vedere al siguranţei este o zi când toţi angajaţii KMG revin acasă, la familiile lor, în condiţii de siguranţă, ziua în care nu a avut loc niciun incident, iar activitatea noastră nu a dăunat mediului înconjurător. În 2014, am început să numărăm astfel de zile şi am lucrat 90 de zile fără incidente. În 2015, indicatorul a ajuns la 96 de zile, iar până la sfârşitul lui 2017 s-a îmbunătăţit cu 30% şi a ajuns la 125 de zile. Statisticile anului curent ne permit să prognozăm până la sfârşitul anului 200 de zile fără incidente. Cu cât ne apropiem mai mult de obiectiv - 365 de zile fără incidente, cu atât mai mare va fi efortul depus pentru fiecare zi.

Din acest motiv, lansăm programul "100% siguranţa". Dacă viziunea noastră era absenţa completă a incidentelor şi accidentelor, acum suntem în aşteptarea rezultatului. Aceasta înseamnă că acordăm angajaţilor noştri şi personalului firmelor subcontractoare responsabilităţi şi aşteptăm ca aceştia să-şi exprime sincer părerea, să intervină şi să asigure conformitatea, în cazul în care constată o deviere, încălcarea regulilor de siguranţă sau nerespectarea principiului "100% siguranţa".

KMG are o atitudine responsabilă faţă de respectarea 100% a standardelor de siguranţă, acesta fiind una dintre valorile de bază ale companiei. Acesta nu este doar un slogan!

Eu şi întreaga conducere a companiei KMG susţinem principiul "100% siguranţă".

 

Sauat Mynbayev

Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Grupului de companii “KazMunayGas”

2