Postat la 26.09.2019, 12:20 Comunicate de presă

A 28-a staţie de carburanţi Rompetrol din judeţul Dolj

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului KMG International în România, a deschis a cincea staţie de carburanţi Rompetrol din municipiul Craiova (strada Henry Ford, nr. 12). Investiţia totală se ridică la circa 1,5 milioane USD şi asigură crearea a 15 noi locuri de muncă.

„Noua staţie face parte din strategia companiei de extindere a reţelei de distribuţie la nivel national şi consolidarea prezenţei în puncte cheie pentru activitatea noastră, fiind a 11-a staţie deschisă în acest an. Aceasta ne permite să fim mai aproape de clienţii noştri şi să venim în întampinarea acestora cu produsele şi serviciile de înaltă calitate”, declară Serghei Sevcenco, directorul general al Rompetrol Downstream.
 
Prin dotările şi facilităţile oferite, noua staţie Rompetrol se adresează în special locuitorilor municipiului Craiova, aceasta beneficiind de 3 pompe care oferă gamele de carburanţi Efix şi EfixS, AdBlue, servicii de internet WiFi, sisteme multimedia, facilităţi moderne de plată, dar şi de restaurantul Hei – care promovează mâncarea sănatoasă preparată rapid şi se adresează celor care doresc sa încerce o nouă experienţă revitalizantă.
 
Staţia dispune şi de un sistem modern de iluminat cu tehnologie LED care îi permite un consum redus de energie.
 
Cu un numar de 290 de angajaţi la nivelul judeţului, compania operează pe plan local o reţea de distribuţie carburanţi formată din patru staţii Rompetrol în Craiova, 11 staţii Rompetrol Partner şi 12 Rompetrol Expres în diverse localităţi din Dolj. La acestea se adaugă un depozit de carburanţi în localitatea Almaj (la 20 km de Craiova), puncte de distribuţie butelii Rompetrol şi 17 staţii de alimentare auto cu gaz petrolier lichefiat.
 
„Odată cu finalizarea programului de modernizare a staţiilor Rompetrol şi a rafinăriei Petromidia Năvodari – cea mai mare unitate de profil din Romania şi una dintre cele mai complexe din jurul Mării Negre, ne-am propus, ca direcţie strategică la nivelul Grupului, o consolidare şi extindere a activităţilor noastre de retail din Romania, Bulgaria, Georgia şi Republica Moldova. Craiova nu este doar inima Olteniei, ci şi centrul nostru regional, unde deţinem, pe lângă reţeaua Rompetrol, şi un depozit conectat la infrastructura rutieră şi feroviară, care ne asigură forţa necesară dezvoltării”, declară Vlad Rusnac, Chief Retail Officer al KMG International.
 
La nivel naţional, Rompetrol Downstream opera la finalul lunii august un numar de 940 de puncte de comercializare carburanţi (staţii proprii, staţii Rompetrol Partner, staţii Rompetrol Expres, baze interne de 9 şi 20 de metri cubi), în creştere cu 70 de unităţi comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. La acestea se adaugă şi şase depozite de carburanţi (Arad, Craiova, Mogoşoaia, Şimleul Silvaniei, Vatra Dornei şi Zărneşti), dar şi cele trei staţii de îmbuteliere a gazului petrolier lichefiat (Bacău, Arad şi Pantelimon).
 
Rompetrol Downstream împreună cu Rompetrol Gas au reuşit în perioada ianuarie - iunie 2019 o creştere cu 7% a cantităţilor totale de carburanţi comercializaţi (benzină, motorină, GPL) pe plan intern. Evoluţia a fost susţinută si extinderea retelei de distributie, dar si de o creştere importantă pe segmentul NFR (non-fuel retail).
 
Un factor important al creşterilor cantităţilor vândute şi a valorii obţinute este reprezentat de carburanţii produşi la rafinăria Petromidia Năvodari care, prin programele de investiţii în modernizarea şi conformarea instalaţiilor sale, reuşeşte constant să se menţină la standarde înalte de calitate.
 
Departmentul de Comunicare şi Relaţii Publice
KMG International