Postat la 01.08.2019, 18:40 Comunicate de presă

KMG International a lansat a XIX-a ediţie a programului de Internship

KMG International a lansat o nouă ediţie a programului de Internship „Pregătit pentru Carieră”. Timp de două luni, cei 88 de tineri din toată ţara vor participa la programul menit să-i ajute să-şi dezvolte competenţele profesionale.

Programul se va desfăşura în rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, în companiile Midia Marine Terminal, Rominserv, Rompetrol Quailty Control şi Rompetrol Well Services.

Tinerii vor fi ghidaţi pas cu pas de mentori, oameni a căror experienţă în domeniul petrolului şi gazelor va reprezenta o motivaţie în plus pentru studenţi si elevi, care vor învăţa cele mai importante noţiuni direct de la specialişti.

„Vorbim la ora actuală de peste 1400 de tineri care au trecut prin programele de internship dezvoltate de KMG International. Mulţi dintre ei sunt astăzi şefi de instalaţie, angajaţi cu factor de decizie sau experţi în domeniile în care activează. Acest lucru determină un interes foarte crescut din partea studenţilor de la universităţi din Bucureşti, Constanţa şi Ploieşti, fapt ce ne arată că programul este un real succes. Misiunea noastră este să-i ghidăm pe aceşti tineri care vor să facă o carieră într-un mediu competitiv, deschis inovaţiei şi performanţei”, a declarat Nicoleta Mihaiţă, Talent Aquisition & Employer Branding Manager în cadrul KMG International.

Pe parcursul celor două luni, internii vor trece prin mai multe etape de practică şi vor afla cum se prelucrează ţiţeiul, cum funcţionează Divizia de Petrochimie, cât de minuţioasă este munca de laborator, întreţinere sau planificare, de ce este important managementul riscului, când intervine securitatea ocupaţională şi de ce trebuie pus accent pe protecţia mediului. Totodată, tinerii vor participa la numeroase workshop-uri menite să le dezvolte cunoştinţele pe parte de management sau branding personal.

Tema din acest an a Internship-ului este „Petromidia 40”, în cinstea aniversării celor 40 de ani de existenţă a celei mai mari rafinării din România. În 1979, prima instalaţie din Petromidia, cea de Distilare Atmosferică, a fost pusă în funcţiune, iar toate detaliile legate de evoluţia platformei le vor afla direct de la cei care au fost direct implicaţi încă din primele zilei de funcţionare a rafinăriei Petromidia.

Programele de pratică dezvoltate de KMG International s-au dovedit în fiecare an unele de succes, cu o contribuţie reală în cadrul Grupului. Tinerii integraţi în ultimii ani, alături de specialiştii cu experienţă, au reuşit împreună să-şi atingă obiectivele şi să obţină rezultate foarte bune pentru toate companiile parte din KMG International.

Internship-ul este susţinut direct de rafinăriile Petromidia şi Vega, care împreună formează Rompetrol Rafinare, unul dintre principalii membri ai grupului KMG International. În 2018, Rompetrol Rafinare a înregistrat rezultate operaţionale de excepţie, cu un volum record de materii prime procesate – peste 5,9 milioane de tone. În 2019, compania îşi propune să depăşească pragul istoric de 6 milioane de tone de materii prime procesate.