Postat la 30.10.2018, 15:00 Comunicate de presă

KMG International anunţă câştigătorii celor 100 de burse de performanţă

100 de elevi de liceu şi studenţi cu rezultate academice deosebite din Bucureşti, Constanţa şi Prahova au fost selectaţi pentru a beneficia de burse în valoare totală de 100,000 USD, în cadrul programului dezvoltat de KMG International.


Numele câştigătorilor pot fi regăsite pe pagina oficială a programului.

“Este necesar să oferim sprijinul nostru celor ce se află la începutul carierei, viitoarelor generaţii de specialişti din domeniul de petrol & gaze. Cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri, ca parte din strategia noastră de a susţine şi investi în educaţia din România, prin programul de burse oferim posibilitatea tinerilor ambiţioşi de a se dezvolta, precum şi recunoaştere pentru reuşitele lor. Ne menţinem acest sprijin şi faţă de următoarele generaţii de profesionişti din domeniul energetic” Alexey Golovin, Vicepreşedinte al Grupului KMG International.

50 burse au fost oferite studenţilor din cadrul programului de practică KMG International, pe baza evaluării performanţei lor. Celelalte 50 au fost acordate celor ce au aplicat pentru programul de burse pe site-ul companiei, 25 pentru elevi de liceu şi 25 pentru studenţi cu rezultate academice excelente şi determinarea să îşi dezvolte cariera în domeniul energetic. Ei urmează studii în domenii precum chimie, inginerie mecanică, ingineria petrolului şi a gazelor sau economie, studiind la universităţi precum Universitatea Petrol - Gaze din Ploieşti, Universitatea Ovidius din Constanţa, Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice Bucureşti şi la licee din Constanţa, Bucureşti şi Ploieşti.

Cele 370 de candidaturi primite începând cu luna septembrie au fost evaluate de un juriu compus din patru reprezentanţi KMGI – Cristian Bolohan, director de procese, Laurenţiu Colţănel, director de operaţiuni la Rompetrol Rafinare, Costinela Drăgan, manager sustenabilitate, Simona Popovici, director de resurse umane şi doi profesori universitari, Prof. Ion Onuţu de la Universitatea Petrol şi Gaze din Ploieşti şi Prof. Anca Sterpu de la Universitatea Ovidius din Constanţa, Facultatea de Fizică, Chimie, Electronică şi Tehnologie a Petrolului.

De peste 15 ani, KMG International oferă programe de practică, investind în dezvoltarea resurselor umane şi în transferul de cunoştinţe de la profesionişti la tineri absolvenţi. În 2018, 140 de studenţi au fost recrutaţi pentru programul de practică în companiile de la platformele Vega şi Petromidia şi 20 în sediul central din Bucureşti. 1300 de interni s-au alăturat Grupului din 2001 până în prezent, mulţi rămânând în cadrul companiei. KMG International a dezvoltat o colaborare de lungă durată cu universităţi din mai multe oraşe din ţară, construind programe dedicate studenţilor ce îşi doresc o carieră în domeniul energetic.
 

Despre KMG International

KMG International este un investitor important în economia românească, fiind în acelaşi timp un cetăţean corporativ responsabil. Prin programul „Împreună pentru fiecare”, compania a implementat 101 proiecte de protecţie a mediului şi  sănătăţii în întreaga ţară. Pe lângă parteneriatul nostru strategic cu societatea civilă, menţionăm sprijinul SMURD, Gala Societăţii Civile, Festivalul şi Concursul Internaţional George Enescu.

Deţinut de compania KazMunayGas din Kazahstan, grupul KMG International desfăşoară operaţiuni semnificative în sectoarele de rafinare şi petrochimie, retail, trading şi servicii industriale pe 12 pieţe principale. În România, Grupul deţine rafinăria Petromidia Năvodari, cu o capacitate de rafinare de 5 milioane tone pe an, rafinăria Vega Ploieşti – cel mai vechi combinat petrochimic, lansat în 1905 – dar şi o reţea de distribuţie a carburanţilor cu peste 740 puncte de vânzare, 230 staţii GPL, 9.000 de staţii de butelii şi 3 staţii de înmagazinare a GPL, 7 depozite.

Valoarea totală a investiţiilor realizate de către KMG International în România se ridică la 4 miliarde de dolari în vreme ce nivelul contribuţiilor la bugetul de stat al României s-au ridicat la peste 15 miliarde de dolari în perioada 2007-2017.


Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice

KMG International