Postat la 01.09.2021, 14:10 Comunicate de presă

Start într-o nouă ediţie a programului Rompetrol - „Pregătit pentru Carieră”

Rompetrol a lansat astăzi a XXI-a ediţie a programului „Pregătit pentru Carieră”, care se va desfăşura în perioada 1 septembrie – 31 octombrie. De 20 de ani, Grupul susţine formarea de specialişti pentru industria petrolieră, iar în acest an, 49 de tineri selectaţi în urma unor procese de recrutare complexe, vor participa la programele de pregătire.

KMG International (Rompetrol) a lansat astăzi a XXI-a ediţie a programului „Pregătit pentru Carieră”, care se va desfăşura în perioada 1 septembrie – 31 octombrie. De 20 de ani, Grupul susţine formarea de specialişti pentru industria petrolieră, iar în acest an, 49 de tineri selectaţi în urma unor procese de recrutare complexe, vor participa la programele de pregătire.

Procesul de recrutare a demarat în luna mai, iar dintr-un total de peste 150 de candidaţi, 49 de absolvenţi de liceu şi studenţi din Constanţa, Bucureşti şi Ploieşti au fost aleşi să participe la program, în baza rezultatelor obţinute în testările preliminare. Tinerii vor beneficia de expertiza a peste 45 de mentori din rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, dar şi în cadrul Rompetrol Well Services.

Ţinând cont de contextul pandemic actual, programul a fost structurat în sistem hibrid, cu o parte care urmează să se desfăşoare în online (teorie, workshop-uri de dezvoltare a competenţelor soft, testări) şi o parte în care tinerii vor putea face vizite on-site în unităţile de producţie. Pe timpul vizitelor, vor fi respectate toate normele de protecţie sanitară, de distanţare socială şi de siguranţă, prevăzute intern în cadrul companiilor.

Cei 49 de absolvenţi şi studenţi vor trece prin toate departamentele importante din Petromidia Năvodari (rafinare, petrochimie, utilităţi, mentenanţă, rampe şi laboratoare), Vega Ploieşti (rafinare, utilităţi, mentenanţă şi rampe) şi Rompetrol Well Services (producţie şi financiar).

„Mereu am căutat, în tinerii care au făcut parte din programul de Internship, să găsim energie şi entuziasm, dorinţă de dezvoltare, ambiţie şi pasiune pentru viitoarea carieră. În ultimii 20 de ani, am reuşit să atragem oameni proactivi, deschişi către noi oportunităţi, determinaţi şi cu capacitate ridicată de învăţare, iar toate abilităţile enunţate au fost şlefuite, în timp, prin implicarea mentorilor şi a colegilor mai experimentaţi. Suntem convinşi că vom atinge, şi în acest an, standardul de calitate pe care ni-l dorim, iar tinerii care au fost selectaţi pot ajunge adevăraţi profesionişti ai industriei”, a declarat Gina Cruceru, Director Resurse Umane în cadrul Grupului KMG International (Rompetrol).

La fel ca în 2020, internii vor primi la finalul celor două luni ale programului, două certificări: una de absolvent al programului Rompetrol - „Pregătit pentru Carieră” şi certificarea „Knowing Yourself” în urma parcurgerii programului de dezvoltare personală - Leaders Explore, desfăşurat împreună cu Fundaţia Leaders.

În ultimii 20 de ani, programul „Pregătit pentru Carieră” a strâns peste 1.500 de tineri cu potenţial să construiască o carieră în industria petrolieră. În momentul de faţă, sute de angajaţi ai Rompetrol Rafinare şi ai altor companii membre KMG International (Rominserv, Rompetrol Quality Control şi Midia Marine Terminal) sunt foşti participanţi la programele de formare, iar dintre ei, mulţi au ajuns să ocupe funcţii importante în cadrul Grupului.

Rompetrol Rafinare operează rafinăria Petromidia Năvodari, cea mai importantă capacitate de rafinare a ţiţeiului din România, cu o cotă de producţie, la nivel naţional, de aproximativ 40%. De asemenea, compania deţine şi rafinăria Vega Ploieşti, cea mai longevivă unitate de profil din Români şi unic producător naţional de bitum şi solvenţi ecologici (hexan, white spirit etc.).

Rompetrol Well Services este una din cele mai importante companii din segmentul de piaţă specific din România. Cu o experienţă de circa 70 de ani, compania oferă o gamă largă de servicii specializate pentru sonde de ţiţei şi gaze naturale.