Produse si Servicii

Cele trei unități de producție ale Rompetrol Rafinare funcționează într-un sistem integrat, în deplină sinergie, oferind o gamă largă de produse. Astfel, rafinăria Petromidia este una dintre cele mai complexe rafinării, atingând cel mai înalt randament de produse albe din regiune, 85,55%wt.

Rafinăria produce peste 4 milioane de tone de combustibili/an, 1,41 milioane de tone de benzină și aproape 2,7 milioane de tone de motorină și carburant special pentru aviație au fost obținute în 2022.

Petromidia asigură întregul stoc de materii prime pentru unitatea de polipropilenă din cadrul Diviziei Petrochimice; Portofoliul de produse al companiei include tipuri de polipropilenă (PP), polietilenă de înaltă densitate (HDPE) și polietilenă de joasă densitate (LDPE).

Divizia Petrochimică a Rompetrol Rafinare este singurul producător român de poliolefine și a crescut în mod constant cota de piață pe aceste segmente de produse.

A doua rafinărie, Vega, primește materiile semifabricate necesare de la Petromidia, obținând produse cu valoare adăugată pe piața locală și regională. Vega este singurul producător de bitum și n-hexan în România și unul dintre cei mai mari exportatori de n-hexan în Europa.