Despre Rompetrol Rafinare

Rompetrol Rafinare este cel mai mare activ al Grupului KMG International în România. Compania operează cele două rafinării ale Grupului - Petromidia, din Năvodari, Constanța, alături de singura divizie de petrochimie din țară, și rafinăria Vega, din Ploiești, menținând industria locală de rafinare la standarde înalte.

Strategia Grupului a constat în derularea unor investiții de peste 1,4 miliarde USD pentru dezvoltarea activităților de rafinare și petrochimie, precum și a infrastructurii logistice de aprovizionare cu țiței și livrarea produselor finite în România și în regiunea Mării Negre.

Aceste programe de modernizare au fost asumate și derulate începând cu 2008, într-un context local și international marcat de criza financiară, sectorul de petrol și gaze fiind printre cele mai afectate.

Rezultate T1 2024

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a înregistrat în primul trimestru din 2024 o cifră de afaceri brută de circa 1,1 miliarde de dolari, în scădere cu 15% faţă de perioada similiară a anului trecut.

În primele trei luni din 2024, rafinăria Petromidia a procesat 943 de mii de tone de materii prime, preponderent ţiţei de origine Kazahstan.

Valoarea totală a exporturilor realizate de Rompetrol Rafinare (prin diviziile de rafinare şi petrochimie) în primul trimestru al anului, s-a ridicat la 240 de milioane de dolari, pe fondul unui volum de 312 mii de tone de produse petroliere exportate în ianuarie – martie 2024.

Rompetrol Rafinare este unul dintre cei mai importanţi contributori la bugetul de stat al României, plătind peste 316 milioane de dolari în T1 2024.

Citește mai multe despre rezultatele financiare și operaționale T1 2024

Rezultate 2023

Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International, a înregistrat, în 2023, o scădere a indicatorilor financiari, pe fondul volatilității cotațiilor internaționale la țiței și produse rafinate.

Cifra de afaceri brută a fost de 5,3 miliarde de dolari, în 2023, scădere de 19% comparativ cu anul precedent, profitul operațional (EBITDA) a fost de 201 milioane de dolari, iar rezultatul net a fost unul negativ, de 270,5 milioane de dolari.

În 2023, cantităţile totale exportate de rafinăriile Petromidia, Vega şi Divizia de Petrochimie a Rompetrol Rafinare s-au ridicat la 1,64 milioane de tone, în timp ce, pentru ultimii 5 ani (inclusiv 2023), nivelul total a fost de 7,3 milioane tone.

Rompetrol Rafinare a continuat să fie un contribuabil important la bugetul de stat al României, plătind peste 1,65 miliarde de dolari pe tot parcursul anului precedent.

Citește mai multe despre rezultatele financiare și operaționale 2023

rafinaria
petromidia

Cea mai mare rafinărie locală și una din cele mai moderne din SE Europei.

rafinaria
vega

Cea mai longevivă rafinărie locală, furnizor de produduse speciale și de nișă.

divizia de
petrochimie

Singura producătoare de polimeri din România.

Impactul economic

Contribuim la dezvoltarea industriei și securitatea energetică a României.

Comunicate de
Presă

10 iulie 2024

Rompetrol – O istorie de dezvoltare sustenabilă şi implicare în comunitate

Echipa
Rompetrol

Fă cunoștință cu cei din conducerea executivă a companiei

Mediu și sănătate

PROTEJĂM
CA SĂ CREĂM

Rompetrol Rafinare își asumă în totalitate rolul important pe care îl are privind protecția și siguranța mediului. Contribuim în mod constant la reducerea impactului asupra mediului și a oricăror efecte ale operațiunilor noastre.

Analizând progresele pe care le-am făcut în reducerea deșeurilor, a consumului de energie și a respectării tuturor reglementărilor de mediu, ne angajăm să protejăm pe termen lung comunitățile din jurul activelor noastre. În ceea ce priveste angajații, avem ca obiectiv SIGURANȚA 100%, prin programe de training, verificări riguroase și extinderea protocoalelor și la nivelul contractorilor.

Certificări

Rafinăriile
Rompetrol

Rafinăriile Rompetrol sunt aliniate la standardele BAT (Best Available Technologies), iar Petromidia este prima rafinărie românească aliniată cu succes la reglementările europene de mediu și standardele de calitate a carburanților.