Despre Rompetrol Rafinare

Rompetrol Rafinare este cel mai mare activ al Grupului KMG International în România. Compania operează cele două rafinării ale Grupului - Petromidia, din Năvodari, Constanța, alături de singura divizie de petrochimie din țară, și rafinăria Vega, din Ploiești, menținând industria locală de rafinare la standarde înalte.

Strategia Grupului a constat în derularea unor investiții de peste 1,4 miliarde USD pentru dezvoltarea activităților de rafinare și petrochimie, precum și a infrastructurii logistice de aprovizionare cu țiței și livrarea produselor finite în România și în regiunea Mării Negre.

Aceste programe de modernizare au fost asumate și derulate începând cu 2008, într-un context local și international marcat de criza financiară, sectorul de petrol și gaze fiind printre cele mai afectate.

Rezultate 2019

Rompetrol Rafinare și-a propus să depășească pragul de 6 milioane de tone de materii prime procesate, fapt ce ar reprezenta un nou record istoric. În ceea ce priveste investițiile, compania a aprobat un buget de peste 63 de milioane USD, din care peste 50 de milioane USD vor fi folosiți pentru lucrări de îmbunătățire, mentenanță și conformare la principalele instalații din Petromidia.

Citește mai multe despre rezultatele T1 2019.

rezultate financiare si operationale t1 2019

Rezultate 2018

Anul 2018 a devenit un punct de referinţă pentru istoria de 40 de ani a rafinăriei Petromidia - materii prime procesate, produse obţinute, gradul de utilizare a capacităţilor de prelucrare, reducerea pierderilor tehnologice, îmbunătăţirea indicelui de eficienţă energetică sau peste 2 milioane de ore fără incidente.

Citește mai multe despre rezultatele neauditate ale anului 2018.

rafinaria
petromidia

Cea mai mare rafinărie locală și una din cele mai moderne din SE Europei.

rafinaria
vega

Cea mai longevivă rafinărie locală, furnizor de produduse speciale și de nișă.

divizia de
petrochimie

Singura producătoare de polimeri din România.

Impactul economic

Contribuim la dezvoltarea industriei și securitatea energetică a României.

Comunicate de
Presă

16 iulie 2019

Rompetrol Rafinare, o nouă etapă în ecologizarea batalelor istorice din rafinăria Vega

Echipa
Rompetrol

Fă cunoștință cu cei din conducerea executivă a companiei

Mediu și sănătate

PROTEJĂM
CA SĂ CREĂM

Rompetrol Rafinare își asumă în totalitate rolul important pe care îl are privind protecția și siguranța mediului. Contribuim în mod constant la reducerea impactului asupra mediului și a oricăror efecte ale operațiunilor noastre.

Analizând progresele pe care le-am făcut în reducerea deșeurilor, a consumului de energie și a respectării tuturor reglementărilor de mediu, ne angajăm să protejăm pe termen lung comunitățile din jurul activelor noastre. În ceea ce priveste angajații, avem ca obiectiv SIGURANȚA 100%, prin programe de training, verificări riguroase și extinderea protocoalelor și la nivelul contractorilor.

Certificări

Rafinăriile
Rompetrol

Rafinăriile Rompetrol sunt aliniate la standardele BAT (Best Available Technologies), iar Petromidia este prima rafinărie românească aliniată cu succes la reglementările europene de mediu și standardele de calitate a carburanților.