COMUNITATE

Avem responsabilitatea de a asigura siguranța și bunăstarea comunităților noastre.  

Anual, investim peste 1 milion de dolari în regiunile Constanța și Prahova, unde se află rafinăriile noastre, în proiecte de sănătate, educație, de mediu – prin acțiuni de împădurire. 

Mai jos, câteva dintre inițiativele noastre: 

În 2022, în județul Constanța, compania are în curs de implementare diverse proiecte, precum reabilitarea locuințelor sociale din Lazu, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), în Năvodari - o nouă unitate de radiologie și laboratoare de imunologie și microbiologie, precum și dotări pentru unitatea de ginecologie din cadrul centrului medical local.  

În comuna Corbu, Rompetrol a facilitat, în cursul acestui an, modernizarea unui cabinet de oftalmologie cu toate dotările necesare pentru consultații. 

De asemenea, Rompetrol, în parteneriat cu Asociația Dăruiește Aripi, a realizat o investiție la Spitalul Județean Constanța, pentru modernizarea blocului postoperator de obstetrică-ginecologie și a unității de primiri urgențe. Spitalul deservește o populație de aproximativ 1 milion de locuitori din zona Dobrogei. 

Pentru a susține educația, Rompetrol Rafinare organizează de peste 20 de ani programul de internship pentru absolvenții de liceu și studenți și a investit în dezvoltarea acestora ca viitori experți în domeniul energetic.