Postat la 18.07.2019, 11:14 Interviuri

Petromidia: Record după record

Rafinăria Petromidia a ajuns la patru decenii de activitate, iar povestea platformei de la malul mării scoate în evidenţă istoria învolburată a sectorului de rafinare din România. Ajunsă la 40 de ani de activitate, rafinăria Petromidia înregistrează record după record, iar planurile de extindere nu se opresc aici.  

Rafinăria Petromidia a ajuns la patru decenii de activitate, iar povestea platformei de la malul mării scoate în evidenţă istoria învolburată a sectorului de rafinare din România. Treptat, Petromidia a devenit pilonul central al acestei industrii din România, fiind cea mai mare rafinărie din ţară şi una dintre cele mai moderne din Sud-Estul Europei. Totodată, Petromidia contribuie semnificativ la dezvoltarea activităţilor Rompetrol în România şi în regiunea Mării Negre. Ea face legătură între activităţile de trading şi aprovizionare şi cele de distribuţie a carburanţilor prin intermediul staţiilor Rompetrol din România, Moldova, Bulgaria şi Georgia.

Terminalul marin este cel mai important activ logistic al rafinăriei. Acesta este situat la 8,6 km în larg şi poate primi nave de până la 160.000 TDW. Prin acest terminal şi întregul sistem logistic dezvoltat de companie în regiune, România are potenţialul de a deveni un hub energetic regional, o platformă între resursele naturale din Asia şi cererea din Europa pentru procesarea materiilor prime şi pentru obţinerea produselor petroliere.

Citeşte articolul complet aici.