Postat la 17.07.2019, 11:11 Interviuri

Yedil Utekov: Petromidia a devenit una dintre cele mai moderne rafinării din Sud-Estul Europei

"Vrem să dezvoltăm în continuare platforma Petromidia. Chiar dacă KMG a investit sume masive până acum, nu vrem să ne oprim."  
După investiţii masive derulate în ultima perioadă, Petromidia a devenit una dintre cele mai moderne rafinării din Sud-Estul Europei. Yedil Utekov, directorul general Rompetrol Rafinare, ne spune care sunt planurile pentru platforma care după patru decenii de activitate înregistrează anual noi recorduri operaţionale.

Treptat, Petromidia a devenit pilonul central al industriei de rafinare din România, fiind cea mai mare rafinărie din ţară şi una dintre cele mai moderne din Sud-Estul Europei. De altfel, Petromidia contribuie semnificativ la dezvoltarea activităţilor Rompetrol în România şi în regiunea Mării Negre.

În august 2007, compania naţională de petrol şi gaze din Kazakhstan – KazMunayGas (KMG) a cumpărat 75% din acţiunile grupului Rompetrol, iar în 2009 restul de 25%, devenind unic acţionar. Yedil Utekov, directorul general Rompetrol Rafinare, îşi aminteşte că achiziţionarea Petromidiei a fost unul dintre cei mai importanţi paşi realizaţi de KazMunayGas.

Citeşte interviul complet aici.