Postat la 29.09.2023, 17:30 Comunicate de presă

O nouă ediţie a programului de Traineeship Rompetrol a ajuns la final

KMG International (Rompetrol) a instruit cu succes o nouă serie de studenţi şi absolvenţi de studii superioare în domeniul tehnic, care au participat în acest an la programul specific cu o tradiţie de 22 de ani.


Lansat în 2023 sub o nouă identitate – Together We Grow – Rompetrol Traineeship, programul este dedicat celor care doresc să urmeze o carieră în industria energiei.                                         

De la începutul lunii august, cei 100 de trainee au reuşit să-şi aprofundeze cunoştinţele teoretice, deprinse în băncile facultăţii, dar şi să acumuleze competenţe practice, necesare pentru startul în carieră.

„Şi în acest an am văzut multă determinare din partea celor care au luat parte la program, element cu care deja ne-am obişnuit. În fiecare generaţie descoperim noi competenţe, noi tipologii şi oameni care ne arată că ne pot deveni colegi. Conceptul din acest an are totul integrat, de la Trainee, la Mentor, de la organizaţie, la comunitate şi ne bucurăm că am putut să ne conectăm eficient cu toţi cei implicaţi în programul de Traineeship”, a declarat Raluca Stamate-Ştefan, Talent Aquisition & Employer Branding Manager – KMG International (Rompetrol).

În cele două luni de activitate onsite, cu sprijinul celor 70 de Mentori implicaţi, participanţii la program au trecut prin toate modulele practice, în puncte-cheie din rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, dar şi în zonele de activitate ale Rompetrol Well Services sau Rompetrol Energy.

Din cei 100 de Trainee instruiţi în acest an, 44 au provenit de la Universitatea „Ovidius” Constanţa, 25 de la Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti, 14 de la Universitatea Maritimă Constanţa, 11 de la Universitatea Politehnica Bucureşti, 5 de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi şi unul  de la Academia de Studii Economice Bucureşti.

În urma evaluărilor realizate, o parte dintre Trainee vor primi oferte de angajare în cadrul entităţilor membre KMG International – Rompetrol, iar ceilalţi sunt aşteptaţi să se alăture programului şi anul viitor. Companiile care şi-au deschis şi în acest an porţile pentru instruirea Trainee-ilor sunt Rompetrol Rafinare, Midia Marine Terminal, Rompetrol Quality Control, Rominserv, Rompetrol Well Services şi Rompetrol Energy.

Programul de Traineeship a inclus, pentru al patrulea an consectiv, şi partea de dezvoltare a competenţelor soft. Astfel, participanţii au parcurs programul „Leaders Explore”, în cadrul căruia au aprofundat competenţe precum Comunicare, Lucru în Echipă, Branding Personal, toate fiind transpuse în conceperea şi implementarea unui proiect aplicat în comunitate – Community Challenge.

KMG International (Rompetrol), a sprijinit, prin programele de formare, pregătirea a peste 1.700 de persoane, o parte dintre acestea regăsindu-se şi astăzi în rândul angajaţilor din companiile membre.

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice