Postat la 28.10.2021, 15:15 Comunicate de presă

Rompetrol dotează unitatea medicală din Corbu cu echipamente performante

Rompetrol în parteneriat cu Fundaţia pentru SMURD a achiziţionat şi donat aparatură medicală pentru centrul de sănătate din comuna Corbu, Constanţa, valoarea investiţiei ridicându-se la 100.000 lei. Echipamentele – ecograf portabil, monitor funcţii vitale, defibrilator, tărgi, concentrator oxigen, aparate EKG, sterilizator – va deservi cei 6500 de locuitori ai satelor Luminiţa, Vadu şi Corbu.


“Platforma Petromidia reprezintă un pilon economic de stabilitate pentru regiune, un angajator de top al judeţului Constanţa, un mare contribuabil la bugetul local, un investitor constant şi un partener pentru comunităţile locale. Avem 1893 colegi care lucrează pe platformă din care 135 locuiesc în comuna Corbu, iar prin acest proiect ne adresăm şi lor, şi tuturor celor care au nevoie de servicii de medicale pe plan local.” – Iskander Abdibaitov, Chief Officer Dezvoltare Corporativă.

Cabinetul medical a fost reabilitat recent şi oferă consultaţii prin 3 medici.

În judeţul Constanţa Rompetrol a sprijinit realizarea unor proiecte de sănătate şi educaţie – dotarea Spitalului Judeţean Constanţa cu paturi de terapie intensivă şi întreaga aparatură medicală necesară pentru îngrijirea pacienţilor la standarde înalte, carburant pentru asigurarea transportului cadrelor medicale şi îngrijirea pacienţilor oncologici (prin Asociaţia Dăruieşte Aripi), carburant pentru Serviciul de Ambulanţă Constanţa, uniforme şi echipamente de training pentru ISU Dobrogea, dar şi sprijin pentru buna desfăşurare a cursurilor online, prin asigurarea infrastructurii tehnice necesare (videoproiectoare, laptopuri, microfoane, căşti, internet) în 14 şcoli din mediul rural din judeţ, pentru 3000 de copii.

De asemenea, în parteneriat cu Fundaţia pentru SMURD, Rompetrol are în derulare un proiect de dotare cu echipamente pentru Centrul Medical de Sănătate Năvodari, în valoare de 300.000 USD, proiect ce va fi finalizat până la sfârşitul anului 2021.