Postat la 25.10.2023, 13:30 Comunicate de presă

Rompetrol - investiţii de 400,000 USD pentru centrul medical din Năvodari

Rompetrol a dotat Centrul Multifuncţional de Sănătate din Năvodari cu aparatură modernă de radiologie, echipamente medicale complete pentru cabinetul de Obstetrică – Ginecologie şi analizoare de imunologie şi microbiologie necesare laboratorului de analize medicale, pentru a deservi comunitatea de peste 44,000 de locuitori a oraşului.

Investiţia totală depăşeşte 400,000 USD şi a fost derulată în parteneriat cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Primăria Oraşului Năvodari, Consiliul Judeţean Constanţa, Fundaţia pentru SMURD şi Asociaţia Dăruieşte Aripi.
 
“Sănătatea comunităţilor din care facem parte este şi preocupărea noastră şi susţinem de peste 15 ani proiecte de sănătate pentru servicii medicale de calitate. În judeţul Constanţa operăm rafinăria Petromidia, terminalul maritim de la Marea Neagră, o reţea amplă de staţii, şi avem peste 1500 de colegi, localnici, care lucrează în companiile Grupului. Avem aşadar şi o datorie morală de a investi în comunitate, suplimentar contribuţiilor la stabilitatea economică şi energetică a regiunii” – Batyrzhan Tergeussizov, Chief Officer Producţie şi Servicii Industriale.
 
Investiţia Rompetrol a presupus achiziţia unui aparat de radiologie Siemens de ultimă generaţie ce permite transmiterea şi interpretarea rezultatelor în format digital, de la distanţă, precum şi amenajarea corespunzătoare a spaţiului. Cabinetul de Obstetrică-Ginecologie a fost dotat cu ecograf, videocolposcop, cardiograf – monitor fetal, doppler fetal, masă ginecologica şi pat tratament, sterilizator / autoclav cu osmoză, instrumentar medical şi mobilierul necesar desfăşurării în bune condiţii a actului medical. De asemenea, compartimentele de microbiologie şi imunologie din cadrul laboratorului de analize medicale au fost echipate cu aparatură care permite, printre altele, efectuarea analizelor pentru markeri tumorali, fertilitate, endocrini etc.

„Astăzi putem vorbi despre inaugurarea celei mai mari investiţii la Centrul de Sănătate Multifuncţional Năvodari, realizată cu sprijinul necondiţionat al Rompetrol. Vedem cum unitatea de radiologie devine funcţională la Năvodari, iar oamenii care au nevoie de aparatură şi medici profesionişti nu vor mai trebui să-şi caute alinarea în altă parte. Totodată, năvodărenii beneficiază de noi dotări ale laboratorului de analize şi de un nou cabinet medical în specialitatea Obstetrică-Ginecologie, dotat complet.” – Florin Chelaru, primar al oraşului Năvodari.
 
“Mulţumesc, Rompetrol, în numele întregului colectiv, dar şi al pacienţilor Centrului Multifuncţional de Sănătate Năvodari. Mulţumesc pentru tot ajutorul oferit, pentru generozitate si implicarea constantă, fără de care nu ne-am fi aflat astăzi aici. Vă asigur că, indiferent de dificultatea provocărilor, alaturi de autorităţile judeţene si locale, conducerea Spitalului Judeţean Constanţa face tot posibilul ca să asigure o gamă cât mai diversificată de servicii medicale pentru toti pacienţii” – Ionuţ Cornel Ionescu, manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.
 
Centrul Multifuncţional de Sănătate Năvodari a fost deschis în 2020 pentru a extinde infrastructura serviciilor medicale şi calitatea acestora în zona Dobrogea. Complexul medical se întinde pe o suprafaţă de peste 800 mp, pe 2 nivele, şi oferă servicii în regim ambulatoriu dar şi de urgenţă, într-un spaţiu care respectă toate normele sanitare în vigoare şi este dotat cu echipamente de înaltă calitate. În cadrul unităţii funcţionează un punct de lucru extern al UPU SMURD Constanţa care asigură urgenţele minore, un laborator de analize medicale, unul de radiologie, ambulatoriu de specialitate pentru chirurgie, cardiologie, neurologie, obstetrica ginecologie, şi, în curând, ortopedie. În 2022, medicii din cadrul Centrului Multifuncţional de Sănătate Năvodari au acordat peste 15000 de consultaţii.
 
Anual, Rompetrol investeşte peste 500.000 USD pentru proiecte la nivel local, prin diferite parteneriate cu asociaţii, unităţi medicale, şcoli şi autorităţi locale. În judeţul Constanţa compania a derulat şi alte proiecte cum ar fi reabilitarea locuinţelor protejate din Lazu, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi protecţia copilului (DGASPC), iar în comuna Corbu, Rompetrol a facilitat modernizarea unui cabinet de oftalmologie cu toată aparatura necesară pentru consultaţii.
 

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice