Postat la 10.04.2023, 16:00 Comunicate de presă

Rompetrol renovează locuinţele protejate pentru persoane cu dizabilităţi din Lazu, Constanţa

Rompetrol a realizat o investiţie de 330.000 de lei pentru renovarea şi dotarea celor două locuinţe maxim protejate destinate persoanelor adulte cu dizabilităţi din localitatea Lazu - centre aflate în coordonarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţiei Copilului Constanţa (DGASPC).

“Compania prioritiezează sprijinul acordat comunităţilor vulnerabile, componentă esenţială în angajamentul pe care ni l-am asumat prin proiectele de CSR. Constanţa este o zonă de interes pentru noi, unde avem concentrate mai multe operaţiuni, rafinăria Petromidia, şi investim anual în proiecte sociale, de sănătate, educaţie. Sperăm ca investiţia realizată în Lazu să îmbunătăţească calitatea vieţii şi confortul tinerilor găzduiţi în cele două centre”, a declarat Felix Crudu, Director General Rompetrol Rafinare.
 
Proiectul a vizat recompartimentarea spaţiului, înlocuirea parchetului şi a tâmplăriei, reabilitarea unităţilor sanitare, precum şi schimbarea mobilierului şi a echipamentelor necesare cu altele în concordanţă cu standardele actuale, care să reziste în timp şi să ofere condiţii optime beneficiarilor.
 
Locuinţele sociale din Lazu, administrate de DGASPC, oferă un mediu de locuit sigur şi confortabil pentru persoanele cu dizabilităţi, unde acestea beneficiază de servicii de specialitate. Fiecare locuinţă are o suprafaţă utilă de 200 de m2, şi este dotată cu echipamente moderne, în cadrul căreia se oferă servicii sociale şi cazare pentru tineri cu deficit fizic, mental, neuropsihic, somatic, auditiv, vizual.
 
“Ne exprimăm recunoştinţa fata de Rompetrol pentru sprijin, ajutorul financiar acordat a adus condiţii de locuit mai bune şi fericire pe chipul persoanelor din centrele noastre”, a completat Carmen Răducu, Director General al DGASPC Constanţa.
 
Anual, Rompetrol investeşte peste 500.000 USD pentru proiecte la nivel local, prin diferite parteneriate cu asociaţii, unităţi medicale, şcoli şi autorităţi locale. În judeţul Constanţa, anul trecut compania a reabilitat Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Constanţa şi a construit o unitate post-operatorie în secţia de Ginecologie-Obstretică, unitatea medicală din Năvodari a fost dotată cu echipamente de ginecologie, radiologie, imunologie şi microbiologie, iar unitatea medicală din Corbu cu echipament de oftalmologie.
 

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice

KMG International