Postat la 01.08.2024, 15:00 Comunicate de presă

Traineeship-ul Rompetrol, ajuns la cea de-a XXIV-a ediţie

KMG International (Rompetrol) a lansat astăzi programul de instruire dedicat studenţilor şi absolvenţilor de studii superioare în domeniul tehnic, o tradiţie de peste 20 de ani prin care Grupul asigură tinerilor specialişti şansa unei cariere în sectorul energetic.


Together We Grow – Rompetrol Traineeship se va derula în perioada august - septembrie, fiind format din parte teoretică, parte practică, dar şi o componentă de voluntariat. În plus,  cei 92 de studenţi şi absolvenţi de studii superioare vor beneficia şi de training-uri gândite pentru dezvoltarea competenţelor de lucru în echipă, comunicare, responsabilizare, aplicate prin implicarea în proiecte cu impact în comunitate.

Per total, 60 de angajaţi Rompetrol cu rol de mentori se vor asigura că aceştia vor acumula cât mai multe informaţii noi, respectiv le vor fundamenta pe cele deja deprinse în timpul studiilor. Colegii noştri, specialişti în domeniu, vor fi alături de participanţi atât în aprofundarea şi înţelegerea cunoştiinţelor teoretice, cât şi pe teren, pe platformele Petromidia Năvodari, Vega Ploieşti si Rompetrol Well Services din Ploieşti.

Cei mai mulţi tineri provin de la Universitatea „Ovidius” Constanţa (33 de participanţi), urmaţi de cei din Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti (19 participanţi), Universitatea Maritimă Constanţa (13 participanţi), Universitatea Politehnica Bucureşti (12 participanţi), Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi (9 participanţi), Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa (5 participanţi) şi Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava (un participant).

Companiile care vor sprijini, şi în acest an, programul, sunt Rompetrol Rafinare, Midia Marine Terminal, Rompetrol Quality Control, Rominserv, Rompetrol Well Services şi Rompetrol Energy.

Ca o noutate în acest an, Trainee-ii vor fi împărţiţi în trei grupe şi vor fi organizate sesiuni de Leadership Experienţial, în care vor fi simulate situaţii de management, proiecte concrete pentru comunitate şi întâlniri cu lideri din diverse zone de activitate. Acest modul special este conceput pentru a testa capacitatea de adaptabilitate şi inovaţie a participanţilor, care vor trebui să simuleze luarea deciziilor în timp real şi evaluarea rezultatelor.

Pe parcursul celor două luni, Trainee-ii vor fi remuneraţi financiar, iar la finalul lunii septembrie, la închiderea programului, vor primi o certificare de absolvent Together We Grow – Rompetrol Traineeship, urmând ca o parte dintre participanţi, care au arătat rezultate concrete în timpul instruirii, să fie selectaţi/ofertaţi pentru începerea unei cariere în cadrul Grupului KMG International (Rompetrol).

KMG International (Rompetrol), a sprijinit, prin acest program, pregătirea a peste 1.700 de persoane, sute dintre acestea activând şi susţinând industria energetică din România.

Rompetrol Rafinare operează Petromidia Năvodari, cea mai mare rafinarie din România şi Vega Ploieşti, singurul producător naţional de bitum şi solvenţi ecologici, dar şi unica divizie de petrochimie din ţară.

Rominserv a fost înfiinţată în 2001 prin fuziunea Diviziei de Construcţii şi Supervizare din cadrul Rompetrol, cu Divizia Mecano-Energetică din cadrul rafinăriei Petromidia şi este contractorul general al Grupului KMG International.

Midia Marine Terminal este operatorul lanţului de aprovizionare şi stocare ţiţei al Grupului, inclusiv al terminalului offshore, un sistem unic pentru companiile care activează în România sprijinind activitatea Petromidiei prin cele peste 60 milioane de tone de ţiţei descărcate.

Rompetrol Quality Control este compania de laboratoare înfiinţată în 2004 în cadrul rafinăriei Petromidia, care oferă toată gama de servicii de analize pentru produse petroliere, factori de mediu, evaluare noxe pe loc de muncă, analiza produselor petrochimice, precum şi analize de biocarburanţi.

Rompetrol Well Services este una din cele mai importante companii din segmentul de piaţă specific din România. Cu o experienţă de peste 70 de ani, compania oferă o gamă largă de servicii specializate pentru sonde de ţiţei şi gaze naturale.

Rompetrol Energy este compania responsabilă pentru implementarea proiectului de Cogenerare, una din principalele direcţii de investiţii susţinută de Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român (FIEKR), în parteneriat cu Ministerul Energiei.

 

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice

KMG International