Postat la 30.09.2019, 16:45 Comunicate de presă

O nouă generaţie de interni, pregătită cu succes de KMG International

KMG International a încheiat cu succes instruirea unei noi serii de studenţi şi elevi, parte din programul de internship „Pregătit pentru Carieră”. Aproape 90 de tineri au participat la programul menit să-i ajute să se dezvolte profesional, iar timp de două luni, ei au fost conectaţi direct la industria de rafinare.

Internship-ul s-a desfăşurat în rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti, dar şi la alte companii care fac parte din portofoliul KMG Interntional: Midia Marine Terminal, Rominserv, Rompetrol Quailty Control şi Rompetrol Well Services.
 

Cu ajutorul mentorilor, tinerii au aflat, pas cu pas, cum ajunge ţiţeiul în Portul Midia, cum funcţionează rafinăriile aflate în singerie perfectă, cum se transformă materia primă în carburant de calitate şi multe altele.

„Intâlnim în fiecare serie tineri care reuşesc să aducă emoţii şi idei noi programului nostru de internship. Fiecare ediţie este unică şi specială, îşi lasă amprenta în felul ei şi ne motivează să avem noi ediţii de şi mai mare succes, aşa că ne bucurăm să contribuim la pregatirea pentru carieră a tinerei generaţii”, a declarat Nicoleta Mihăiţă, Talent Acquisition & Employer Branding Manager în cadrul KMG International.

Pe parcursul celor două luni, internii au participat la workshop-uri special create pentru dezvoltarea lor personală şi profesională, au parcurs noţiunile tehnice specifice, iar apoi au fost provocaţi să vină cu idei inovative legate de celebrarea celor 40 de ani scurşi de la începerea activităţii în Petromidia. La finalul programului, au avut de pregătit şi un proiect evaluat de mentori, iar cei mai buni 50 de interni au primit burse de şcolarizare din partea KMG International.

De altfel, tema din acest an a internship-ului a fost „Petromidia 40”. În 1979, prima instalaţie din Petromidia, cea de Distilare Atmosferică, a fost pusă în funcţiune, iar toate detaliile legate de evoluţia platformei le-au putut afla direct de la cei care au fost implicaţi încă din primele zilei de funcţionare ale Petromidia. Internii au luat parte şi la evenimentele dedicate aniversării rafinăriei şi au fost activi în organizare.

Din 2001 şi până în prezent, aproape 1.500 de tineri au trecut prin programele de practică, dovedite un real succes la nivelul Grupului. Astăzi, o importantă parte din specialiştii KMG International, şefi de instalaţie din Petromidia şi mulţi alţi angajaţi care performează provin din rândul internilor. Aceştia, altături de mentorii care i-au format, au reuşit să creeze un climat de performanţă care a dus la rezultate de excepţie în interiorul Grupului. Doar în cadrul companiei Rompetrol Rafinare, cel mai important activ al KMG Interntional în România, în 2018 au fost doborâte 22 de recorduri operaţionale.
 

Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice

KMG International