Rafinăria Petromidia a revenit la capacitate optimă de operare
Printre principalele operaţiuni realizate se numără decocsarea echipamentelor utilizate la procesarea avansată a reziduurilor de distilare a ţiţeiului, respectiv schimbarea şi regenerarea catalizatorilor folosiţi în producţia de benzine.
Aceste măsuri proactive luate de specialiştii rafinăriei din Năvodari au menirea să sporească eficienţa energetică a instalaţiilor aflate în fluxul operaţional, cât şi diminuarea constantă a emisiilor de dioxid de carbon.
Lucrările au fost coordonate de Rominserv, contractorul general al Grupului KMG International (Rompetrol) şi au fost executate cu sprijinul mai multor companii subcontractate din România, specializate pe lucrări în industria de profil.
Livrările de carburanţi şi alte produse petroliere nu au fost afectate, Rompetrol Rafinare folosind un grafic de producţie bazat pe acumularea de componenţi, astfel încât activitatea de rafinare să nu fie sistată complet.
Petromidia Năvodari este cea mai mare şi una dintre cele mai moderne rafinării din regiunea Mării Negre şi asigură aproximativ 40% din capacitatea naţională de rafinare. Produsele obţinute sunt livrate în special pe piaţa domestică, astfel fiind asigurat necesarul de carburanţi din segmentul de distribuţie al Grupului, cât şi către parteneri.
Rafinăria din Năvodari beneficiază de livrări constante de materie primă, cu precădere din Kazahstan, cu sprijinul companiei naţionale de petrol şi gaze – KazMunayGas. În acest fel, este asigurată o stabilitate în operarea rafinăriei.
În afara unităţii de producţie din Năvodari, Rompetrol Rafinare operează rafinăria Vega Ploieşti, unic producător naţional de bitum şi hexan şi singura Divizie de Petrochimie din ţară, aflată pe platforma Petromidia.
Acţionarii semnificativi ai Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International (54,63% - direct şi indirect) şi Statul Român prin Ministerul Energiei (44,7%).
Departamentul de Comunicare şi Relaţii Publice
KMG International