Sănătate și Siguranță

TOTUL ÎNCEPE CU SIGURANȚA ȘI BINELE ANGAJAȚILOR NOȘTRI

Obiectivul nostru este 100% siguranță, și nimic mai prejos nu va reprezenta vreodată standardul.

Continuăm să construim o cultură în cadrul căreia siguranța este pe primul loc și considerăm că membrii echipei noastre au dreptul fundamental la siguranță la locul de muncă și că este datoria noastră să păstrăm și să protejăm acest drept.

Toate măsurile de siguranță sunt asumate de conducerea companiei și sunt dezvoltate împreună cu echipele de manageri de la toate nivelurile. Împreună, dorim să implementăm cele mai bune programe de siguranță din industrie, contribuind la implicarea tuturor, sfătuindu-i mereu pe angajați să lucreze în siguranță și să analizeze foatrte atent posibilele cauze ale accidentelor, cu scopul de a le preveni.

Această abordare este coordonată de o structură de conducere, un Comitet Central pentru Excelență în Siguranță, și de subcomitete permanente sau ad-hoc care gestionează probleme de siguranță, în funcție de obiectivele stabilite sau problemele ce apar pe parcurs.
 

Măsuri sporite de siguranță


Învățăm permanent din activitatea noastră zilnică și cu ajutorul angajaților, îmbunătățim mereu sistemul de management al siguranței. În ciuda eforturilor noastre,, regretăm faptul că, pe data de 22 august 2016, doi dintre colegii noștri și-au pierdut viețile, iar doi contractanți au fost răniți.

Pentru a evita asemenea evenimente, au fost aplicate următoarele măsuri:

  1. Instrucțiunile de lucru ale Rompetrol și Rominserv, compania de servicii industriale a Grupului, au fost modificate pentru a reflecta evaluarea de risc ce trebuie realizată pentru toate Operațiunile Critice de Siguranță (OCS).
  2. A fost implementată o politică privind înțelegerea funcționării sistemului de conducte. Dacă un angajat sau un contractant nu înțelege pe deplin cum funcționează sistemul de conducte afectat, este interzisă orice măsură temporară. Zona din imediata apropiere și activitatea respectivă se închid până la identificarea celei mai eficiente soluții. 
  3. Atunci când se lucrează în medii cu risc de foc sau opărire, toți angajații și contractorii sunt obligați să poarte echipament de protecție ignifug în permanență.
  4. Înainte ca un permis de muncă să fie emis, sunt evaluate toate riscurile din perspectiva beneficiarului și a contractantului.
  5. Rominserv verifică ca toți subcontractorii să aibă evaluări de risc bine documentate în procedurile HAZID.

Persoanele responsabile HSE sunt prezente în cadrul întâlnirilor cu privire la activitățile planificate zilnic. 
 

Instruirea de siguranță

 

Pe lângă măsurile luate pentru a gestiona fiecare dintre aceste incidente specifice, continuăm să ne îmbunătățim condițiile de siguranță a contractorilor, vehiculelor și echipamentelor, precum și prevenirea și protecția împotriva căzăturilor.

Proiectul „Life” a continuat să fie înglobat în activitatea zilnică, în efortul de a construi o cultură de siguranță pentru toți angajații, contractoriiși subcontractorii Grupului. În plus, un program special de pregătire pentru emiterea și aprobarea permiselor de muncă a fost furnizat personalului dedicat pentru a pune în aplicare un control strict asupra riscurilor asociate acestei activități, în timp ce personalul calificat în operațiuni de salvare din cadrul Grupului a fost instruit de specialiști pentru a fi pregătiți pentru orice situație de urgență. O parte dintre angajații noștri au participat, de asemenea, la training-uri de prim-ajutor și tehnici de resuscitare

În 2018, au fost realizate 1435 de ore de instruire de sănătate și siguranță. Aceste cursuri au fost adresate atât angajaților, cât și contractorilor și subcontractorilor.

A fost emis un program special de instruire pentru toți cei care emit permise de muncă și aprobări pentru implementarea unui control strict asupra eliberării acestora. Specialiștii nostri au efectuat programe de pregătire dedicate salvatorilor, pentru a fi pregătiți pentru orice situație de urgență.
 

Relația cu terții

 

Angajamentul nostru de a asigura angajaților condiții de sanatate și lucru în siguranță este extins asupra colaboratorilor care lucrează pentru companie din 2014, Rompetrol Rafinare a solicitat fiecărui furnizor să opereze în conformitate cu codul nostru de etică. Fiecare furnizor revizuiește și se angajează să respecte principiile etice stabilite în Codul de Etică.

Codul de etică și conduită profesională