Conducerea executivă

Yedil Utekov

Director Executiv al Societaţii
Director General al Rompetrol Rafinare
Membru al Consiliului de Administraţie

Dl. Yedil Utekov (1976) este Directorul General al companiei Rompetrol Rafinare începând din iunie 2014, deţinând anterior poziţia de Director General Adjunct al societăţii, din  ianuarie 2013. Având o experienţă profesională de peste 10 ani în industria de petrol şi gaze, dl. Yedil Utekov s-a alăturat KMG International în ianuarie 2010, ca Director General Adjunct al societăţii Rompetrol Petrochemicals.

Dl. Utekov a absolvit Facultatea de Inginerie Chimică a Resurselor Naturale și a Hidrocarburilor din cadrul Universității Tehnice de Stat Astrakhan din Rusia şi şi-a început cariera în industria de petrol şi gaze în anul 2001, ca operator de procese în cadrul Akasaraisky Gas Processing Plant din Rusia, urmând ca în perioada septembrie 2001 – iunie 2002 să devină operator pentru ZAO Intergaz Central Asia, Kazakhstan. Ulterior, începând din iunie 2002 a evoluat profesional de la poziţia de inginer în cadrul Rafinăriei Atyrau, la manager pentru Ecologie, Tehnologie Sănătate şi Siguranţă. În perioada aprilie 2005 – aprilie 2010, a lucrat în cadrul Agip KCO, în Atyrau, Kazakhstan, ultimul post deţinut în cadrul acestei companii fiind cel de Coordonator de Grup pentru Control Tehnic și Inspecţie, în perioada august 2008 – aprilie 2010.

Dl Yedil Utekov a fost ales în calitate de Director General al Societăţii începând cu 12 iunie 2014, având mandat până în data de 30 aprilie 2018 iar începând cu data de 1 octombrie 2014 a fost ales membru provizoriu al Consiliului de Administraţie, urmând să exercite această calitate până la data adoptării şi înregistrării Hotărârii Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor Societăţii privind alegerea unui membru al Consiliului de Administraţie. Dl Yedil Utekov a fost reales pentru un nou mandat de 4 ani care va expira la data de 30 aprilie 2022, conform deciziei Consiliului de Administrație nr. 2 adoptată de Consiliul de Administrație în data de 3 mai 2018.

Mircea-Ștefan Stănescu

Directorul Economic al companiei Rompetrol Rafinare

Dl. Mircea-Ştefan Stănescu este Directorul Economic al Rompetrol Rafinare SA începând din 15 noiembrie 2018.

Începând cu anul 2017 până la numirea sa în funcția de Director Economic al Rompetrol Rafinare, dnul Stănescu a deținut funcția de Director Group Planificare și Managementul Performantei, având responsabilitatea principală în coordonarea, controlul și evaluarea performanței în cadrul grupului KMG International și a entităților afiliate.

 

Anterior, dnul Stănescu a deținut numeroase funcții în cadrul entităților Grupului KMG International, aderând la Grup in 2010, în calitate de contabil pentru Rompetrol Downstream. Începând cu 2012 până la sfârșitul anului 2016, a lucrat în cadrul unității de Trading și Supply Chain a KMG International, începând cu funcția de contabil managerial al KMG Trading AG până la nivelul de Finance Business Partner al unității de afaceri Trading.

 

Domnul Stănescu a absolvit Facultatea de Afaceri Internaționale și Economie din cadrul Academiei de Studii Economice București, precum și cea de Management și Inginerie din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București. Mai târziu, și-a continuat studiile postuniversitare cu un masterat în logistică internațională, obținut la Academia de Studii Economice București.


Dl Stănescu a fost numit Director Economic al Rompetrol Rafinare din 15 noiembrie 2018 pentru un mandat care urmează să expire la 30 aprilie 2022, conform Deciziei nr. 2 adoptată de Consiliul de Administrație în data de 12 noiembrie 2018.